Coneixeu les mesures de conservació dels aliments a l’estiu?

Com a conseqüència de la calor, els aliments es deterioren més fàcilment, això contribueix al fet que hi hagin més intoxicacions que en una altra època de l’any, ja que les altes temperatures augmenten la proliferació de microorganismes.

Des del CAP Rio de Janeiro us volem fer cinc cèntims per prendre mesures i tenir en compte algunes recomanacions que ens ajudarà a evitar problemes:

 

– S’ha de vigilar l’estat dels aliments frescos, que tinguin bon color i olor.

– Prestar atenció a la data de caducitat i que l’envàs no presenti cap alteració en aliments envasats.

– En el moment de la manipulació, és aconsellable rentar-se bé les mans, així com netejar els mateixos aliments i els estris a utilitzar.

-Evitar que la nevera estigui massa estona oberta. Per sobre de 5 °C els aliments no es conserven adequadament

– En aliments congelats, evitar que la cadena de fred es trenqui. Para això hem de cuidar el transport i l’emmagatzematge des de l’establiment a on els comprem fins a casa.

– Les salses han d’estar correctament refrigerades i a més, pasteuritzades. Per això, millor evitar fer-les casolanes que portin ou cru.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en comunitària, Consells, General, infermeria, Medicina de Familia, vacances i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s